Leuze

Головна Інформація Новини Нова серія датчиків детекції DRT 25C Leuze для конвеєрів

Нова серія датчиків детекції DRT 25C Leuze для конвеєрів

21.06.2020

Німецька компанія Leuze, експерт в галузі виробництва сенсорів для пакувальних ліній, розробила нову серію датчиків для надійного виявлення об’єктів на конвеєрній стрічці - DRT 25C. Особливість цих датчиків полягає у тому, що в якості базового орієнтира виступає не сам об’єкт, а поверхня конвеєра. Завдяки такому підходу датчики DRT 25C працюють в широкому діапазоні виявлення форм і поверхонь, а при зміні продукту перелаштовувати датчик не потрібно. Вони ідеально підходять для роботи на установках для пакування кондитерських та хлібобулочних виробів.

Технологія динамічної прив’язки (Dynamic Reference) датчиків DRT 25C дозволяє без зупинки конвеєра виявляти будь-які типи об’єктів:

  • пласкі предмети (від 1 мм);
  • об’ємні предмети;
  • запаковані в прозору плівку;
  • запаковані в плівку з високим глянцем;
  • об’єкти неправильної форми чи контуру.

Сфери застосування

Виявлення продукту на конвеєрних стрічках первинної стадії пакування

Задача:

Для керування секцією буфера та зварювальних коліщат пакувальної машини необхідно контролювати передній край продукту на конвеєрі. Також датчик повинен виявляти об’єкти зі складними габаритами, починаючи від дуже пласких і закінчуючи дуже високими. Датчик повинен працювати з будь-яким типом продуктів.

Рішення:

Застосування датчика DRT 25C. Пакувальна машина обладнується одним датчиком незалежно від продукту. Налаштування здійснюється кнопкою навчання.

Виявлення продукту на конвеєрних стрічках фінальної стадії пакування

Задача:

Для безперебійної роботи буферної секції пакувальної машини необхідно безпомилково виявляти передні краї упаковки запакованої продукції, виготовленої з різних матеріалів та різною структурою поверхонь. Заміна продуктів або пакувальних плівок не повинна призводити до додаткових робіт з налаштування датчика чи зміни його монтажного положення.

Рішення:

Унікальна технологія динамічної прив’язки DRT 25C використовує поверхню конвеєра як орієнтир. Виявлення не залежить від поверхневих характеристик пакувальних матеріалів, таких як колір, блиск та прозорість. Це означає, що при зміні продуктів не потрібно проводити додаткове налаштування датчика.

Основні моменти

Три промені для максимальної надійності виявлення

DRT 25C має три світлові промені, які забезпечують велику «пляму» сканування. Кондитерські вироби з отворами, такі як пряники чи сушки визначаються датчиком як суцільний об’єкт.

Пакування від прозорого до глянсового

Різнокольорова чи прозора упаковка безпомилково визначається датчиком як «відхилення» від поверхні конвеєра завдяки прив’язці до його поверхні, а не об’єкта. Це означає, що одна пакувальна машина може працювати з різним типом продукції.

Немає потреби перелаштовувати датчик при зміні продуктів

Під час виконання початкових налаштувань за допомогою кнопки «навчання» поверхня стрічки конвеєра вводиться як опорна точка. Після зміни товару не потрібно коригувати цей параметр, оскільки точка відліку залишається тією ж. Крім того, широкий діапазон дії датчика дозволяє його використовувати для виявлення найрізноманітніших об'єктів.

Унікальна технологія прив’язки

Датчик DRT 25C використовує поверхню конвеєра в якості динамічної точки прив’язки. Існує три рівні навчання датчика: для великих об’єктів чи конвеєрів з вібрацією стрічки, для пласких об’єктів, та для прозорих пакунків. Також, при навчання датчик бере до уваги рівень забрудненості стрічки.

Технічні характеристики

Технологія динамічної прив’язки та три LED промені забезпечують надійне виявлення об'єктів із найрізноманітнішими формами та поверхнями.

  • Діапазон роботи над поверхнею конвеєра: 50-200 мм.
  • Частота сканування поверхні: 750 Гц при швидкості руху до 2 м/с.
  • Конфігурування за допомогою кнопки навчання.
  • Інтерфейс IO-Link для включення датчика в існуючу систему керування машини.
  • Компактні розміри: 15 мм х 42,7 мм х 30 мм.